Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

YDS Arapça Nasıl Çalışılmalı? Arapça Hangi Kaynaklar Kullanılır?

19-12-2023 11:28
YDS Arapça Nasıl Çalışılmalı? Arapça Hangi Kaynaklar Kullanılır?

Ülkemizde her yıl 2 kere bahar ve güz dönemi şeklinde düzenlenen Yabancı Dil Sınavı olan YDS, ÖSYM sınavlarından biri olup farklı dilleri içermektedir. Bahar yarıyılında düzenlenen sınavda yer alan dil grubu; Arapça, Farsça, Bulgarca, Almanca, Fransızca, Danca, Çince, Ermenice, Gürcüce, Felemenkçe, İtalyanca, Korece, Macarca, İtalyanca, Japonca, Sırpça, İngilizce, Rusça, Lehçe, Rumence, Portekizce, Ukraynaca ve Yunanca şeklindedir. 

Güz döneminde ise; Arapça, Fransızca, İngilizce, Rusça ve Almanca dilleri yer alır. Bu durumda sınava Arapça dilinden girmek isteyen bireyler için yılda 2 kere seçenek sunulmuş olur. Bu süreçte nasıl çalışmanız ve hangi Arapça kaynakları kullanmanız gerektiğine dair detayları içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. 

YDS Arapça Nasıl Çalışılmalı?

YDS Arapça çalışırken öncelikle diğer tüm derslerde olduğu gibi disiplinli olup her gün birkaç saatinizi derslerinize ayırmalısınız. Şu önerilerimiz daha organize bir çalışma planı hazırlamanıza yardımcı olabilir; 

Soru tiplerine bakarak bunlara yönelik farklı çalışmalar yapılmalıdır. Örnek olarak kelime soruları için kelime ezberleme çalışmaları, paragraf soruları için okuma ve paragraf çözme çalışmaları, çeviri sorular için metin çevirileri şeklinde dilin farklı özellikleri gruplandırılarak her gün her bir soru tipi için zaman ayırılmalıdır. 

Kelime çalışması kesinlikle önemsenmelidir. Önceki çıkmış sorularda anlamını bilmediğiniz kelimeleri ezberlemelisiniz.

Sadece sınava yönelik hedefiniz varsa telaffuz ve dinleme konusuna fazla çalışmanız gerekmiyor gibi düşünebilirsiniz. Ancak üniversitenin Arapça bölümlerinde öğrenim görme hedefiniz varsa Arapça hazırlık sınıfını geçmek ve derslerde rahatlık çekmek için dinleme etkinlikleri, konuşma etkinlikleri de yapabilirsiniz. 

Arapça YDS'ye Çalışırken Hangi Kaynaklar Kullanılır?

Arapça YDS sınavına çalışırken kullanabileceğiniz faydalı kaynak türlerinden bazılarını şu şekilde belirtelim; 

Mutlaka iyi bir sözlük edinilmelidir. İleri seviye öğrenciler hem tek dilde Arapça – Arapça sözlük hem de Arapça – Türkçe sözlük edinebilirler. Düşük dil seviyeleri için sadece Arapça – Türkçe sözlük yeterli olacaktır. Örnek olarak; Arapça medya sözlüğü.


Kendi seviyenizde okuma ve çeviriler yapabilmek için farklı dil seviyelerine uygun hikaye kitapları, masal kitapları vs. edinebilirsiniz. Örnek olarak; Cantaş Yayınları tarafından hazırlanmış Arapça Türkçe Masallar kitabını alabilirsiniz. 


Herhangi bir filmi veya dizi bölümünü önce Türkçe altyazılı, sonra Arapça altyazılı sonra alt yazı olmadan izleyerek anlam çıkarmaya çalışabilirsiniz. 


Youtube’da bulunan Arapça YDS derslerini izleyebilirsiniz. 


Videolu eğitim setlerinden edinebilirsiniz. 


Arapça YÖKDİL – YDS çözümlü soru kitapları edinerek soruları önce kendiniz çözüp daha sonra nasıl soru çözüldüğünü okuyarak inceleyebilirsiniz. 


Arapça Harfi Cerler kitabı edinerek alıştırmalar yapabilirsiniz. 


Arapça soru bankaları edinebilir ve daha ekonomik olması açısından soru bankası setlerini inceleyebilirsiniz. 


Arapça atasözü ve deyimler için kitap edinebilirsiniz. 


Deneme kitapları alarak kendinize evde Arapça YDS süreli denemeler yapabilirsiniz. Sınavda zamanı iyi kullanmak ve soru tiplerini daha iyi tanımak adına yardımı büyük olacaktır. 


Üniversite okuyacak öğrenciler Hazırlık Muafiyet çalışmaları için kaynak edinebilirler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.