Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Arapça YDS Tavsiye

23-06-2019 22:50
Arapça YDS Tavsiye

 Arapça YDS Sınavı İçin Tavsiyeler

 

Sınavda her sorunun zorluk derecesinin aynı olmadığı gerçeğinden hareketle, sınavda size kolay gelen soru türlerinden başlayıp "Kolaydan zora" doğru ilerleyin. Zorlandığınızı hissettiğiniz soruların başına soru işareti koyarak, zaman kalırsa bu sorulara dönün.

 

Eğer 50-60 puan gibi mütevazı hedefleriniz varsa Kendinizi, her soruyla uğraşmak zorunda hissetmeyin; Gözünüze kestirdiğiniz sorularla uğraşın. Sorularda verilen cümle ve paragrafların "anahtar" mahiyetindeki bölümlerini tespit ederek bu bölümlere odaklanın; Bu özellikte olmayan bölümlerde Fazla zaman ve enerjinizi heba etmeyin.

 

Soruları öncelikle yapısal/gramatik ip uçlarını kullanarak çözmeye çalışın; Ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda anlama başvurun. Şıkların Kısa olduğu sorularda, önce şıklara bakarak şıklardaki benzeyen ve benzemeyen yönleri tespit edin. "Hangi şık doğru?" sorusunu sorarak beyninizi gereksiz yere yormak yerine, "Hangi şık yanlış?" sorusunu sorarak ilerleyin. Şıklardaki "alaka"ların bir şeyler fısıldayabileceğini düşünerek bu alakaları tespit etmeye ve fısıltıları duymaya çalışın.

 

Unutmayın; Eş anlam Zıt anlam Aynı kökten türemiş olma Aynı türden olma ...vs. Birer "alaka"dır ve bu sınavda "alakasız doğru şık" pek bulunmaz. Harekeli şıklardan mümkün mertebe uzak durun.

 

Paragraf sorularında abartlı şıklardan ve paragraftaki kelimeleri aynen içerenlerden uzak durmaya çalışın. Tercüme sorularının kelime bilgisinden daha çok irab bilgisini ölçtüğünü unutmayın. "Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma" sorularında İkinci cümleyi okuyarak işe başlayın.

 

Sınavda bilmediklerinize bakıp moralinizi bozmak yerine, bildiklerinize odaklanmak suretiyle Bilmediklerinizi tahmin ederek soruları çözmeye çalışın. İki şıkka indirmeyi başardığınız sorularda size göz kırpanı kapatıp diğer şıkkı işaretleyin. Yanlış doğruyu götürmediği için bütün soruları cevaplayın. Yetiştiremediğiniz ya da bir şey anlamadığınız sorularda cevaplarınızı sınavın geneli itibariyle daha az işaretleme yaptığınız şıkka yığın. Sınavın bir tür "psikolojik harp" olduğunu hatırınızda tutarak sorular ne kadar zor gelirse gelsin. Moralinizi bozmayın, neşenizi kaybetmeyin.

 

Bilmediğiniz kelimelerin köküne inerek varsa o kökten tanıdığınız kelimelere benzetin ve anlamını uydurun; zira bu sınavın telafisi mevcuttur. Bir sonraki sınava uygun kaynaklarla ve uzman bir rehber eşliğinde çalışırsınız ve de ihtiyacınız olan puanı alırsınız.

Muvaffakiyet dileklerimle...

 

Neşe Erbaş

 

Aşağıda yer alan linkten ARAPÇA YDS-YÖKDİL sınavı için hazırlanmış eserlerden kendinize özel bir set oluşturup satın alabilirsiniz:

 https://www.arapcadagitim.com/paket/arapca-yds-yokdil-yks-seti


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.