Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Arapça Öğrenmek İçin Önemli Sebepler

19-12-2023 11:23
Arapça Öğrenmek İçin Önemli Sebepler

Dil öğrenmek hangi dil olursa olsun bireyi geliştiren, zihin yapısını zenginleştiren, ufkunu açan, farklı kültürleri çok daha yakından tanıma fırsatı oluşturan ve çeşitli avantajlar sağlayan bir durumdur. Yabancı dil öğrenimi konusunda en yaygın türlerden biri de Arapça dili öğrenme olarak karşımıza çıkar. Bu içeriğimizde Arapça öğrenmenin faydalarını, kolay öğrenme tekniklerini ve neden bu dili öğrenmeniz gerektiğine dair sebepleri detayları ile belirteceğiz. 

Neden Arapça Öğrenmeliyim?

Öncelikle herhangi bir dil konusunda çalışmak ve o dili öğrenmek istiyorsanız bunun sizin içinizde bir istek uyandırması gerekir. Aksi halde üzerine uzun saatler ve günler zaman harcamanız gerekeceği için bu süreç sizin açınızdan keyifli olmayacaktır. Arapça dili ise diğer yabancı dillerden farklı olarak sadece keyif için değil başka durumlar için de öğrenilmesi gereken bir dildir. Bunun nedenlerinden bazılarını şu şekilde belirtebiliriz; 

Kur’an-ı Kerim’i, Hadis kitaplarını ve tefsirleri orijinal dilinde okuyarak Türkçeye çevrilirken ortaya çıkan bir tanım eksikliği, ifadenin tam karşılığının olmaması gibi durumlar için cümleleri çok daha iyi anlar ve özümsersiniz. 

Arapça öğrenimi kolay olan diller arasında yer almakta olup çok fazla sizi bu süreçte zorlamayacaktır. 


Birleşmiş Milletler tarafından resmi dil olarak kabul edilen altı dilden biri olan Arapça dünya üzerinde pek çok ülkede konuşulmaktadır. 


Çeşitli iş imkanlarına sahip olabilirsiniz. 


Zengin bir dil olan Arapça size Arap kültürünü yakından tanıma fırsatı verir. 


Türkçede 12binden fazla Arapçadan dilimize geçme kelime olduğu bilinmektedir. Diğer dünya dilleri de düşünüldüğünde birçoğunun günlük hayatta kullandığı kelimelerin bazıları Arapçadan geçmiştir. 


Kolay Arapça Öğrenme Teknikleri

Arapça dilinin özellikleri nedir diye baktığımızda öncelikle kolay bir dil olduğu, öğrenmek için çok fazla yorulmayacağınızı ve lüzumsuz ifadeler içermediğini belirtelim. Dilimizde yoğun şekilde Arapça kelimeler yer aldığından kelime öğrenme açısından da kolaylık çekeceğinizden emin olabilirsiniz. 

Arapça nasıl bir dil ve ben kolayca bunu nasıl öğrenebilirim diyorsanız şu tekniklerden bazılarını veya her birini uygulayabilirsiniz; 

Kelime temelli öğrenme 

Maruz kalarak öğrenme 

Çeviri yaparak ve inceleyerek öğrenme 

Dil bilgisi ile öğrenme 

İletişim kurarak öğrenme 


Kelime Temelli Öğrenme 

Mümkün olduğunca çok kelimeyi ezberleme ve bunlarla ilgili cümleleri inceleme yöntemidir. Kelimelerle başlayan kişi daha sonra diğer öğrenme metotlarına yönelerek Arapça öğrenimine devam edebilir. 

Maruz Kalarak Öğrenme

Bu yöntemde eğer mümkünse Arapçanın ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede uzun süre kalınması gerekir. Bu tip dil okulu eğitimleri, Erasmus programları gibi yollara başvurulabilir. İmkan yoksa da evde alt yazılı filmler, şarkılar, ilahiler, kısa öyküler, Arapça kitap okuma vb. şekillerde de birey kendini Arapça diline her gün uzun süreler maruz bırakabilir. 

Çeviri Yaparak ve İnceleyerek Öğrenme 

Her duyulan veya görülen ifadeleri çevirerek öğrenmeye çalışmak da uygulama içerdiği için ve efor sarf ettirdiği için etkili bir öğrenme tekniğidir. Örnek olarak bir birey herhangi bir Arapça gazeteden bir paragrafı alıp bunu kendisi çevirmeye çalışabilir. 

Dil Bilgisi ile Öğrenme 

Kelime ezberi ve dil bilgisi kurallarını takip ederek de Arapça öğrenilebilir. Direkt belirli basit cümle kalıpları, soru kalıpları ve yanıtlar ezberlenerek başlanılabilir. 

İletişim Kurarak Öğrenme

Anadili Arapça olan veya C2 seviye Arapça bilen kişilerle iletişim kurmak, bu kişilere sorular sormak, ifadelerin kullanış biçimlerini direkt doğal iletişim halinde görmek de oldukça faydalı bir öğrenme tekniğidir. Ancak bu yöntem B1’den C2’ye kadar ilerlemek isteyen bireylere daha uygun olup öncesinde diğer öğrenme tekniklerinden yararlanılabilir. 

Arapça Öğrenmek Ne İşe Yarar?

Arapça öğrenmek pek çok alanda bireylere iş kapısı sağlamaktadır. Bunlar arasında;


Arapça mütercim tercümanlık

Arapça kitapların çevirisi ve ülkemize kazandırılması

İslam dinindeki tüm ifadeleri, söylediklerinizi, Kur’an-ı özümseyerek ve bilinçli şekilde okuyup anlama ve diğer insanlarla da bu bilgileri paylaşabilme

Arapça öğretmenliği 

Arap ülkelerine giderek buralarda istihdam sağlama olanakları

Arapça edebi eserleri anlayarak, özümseyerek öğrenebilme

İslam tarihi üzerine çok daha gelişmiş araştırma ve çalışmalar yapabilme

Arapça dili üzerine akademisyenlik yapabilme yer almaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.